I en corona-tid skaber drivhus rum for samvær og særlige madoplevelser

Publiceret første gang 30. juni 2020

I de første dage af maj florerede der på flere sociale medier fine fotos fra en ny type restaurant i Amsterdam. Coronakrisen havde udfordret restaurantlandskabet, og der måtte tænkes nyt. Traditionelle spisesteder var blevet til takeaway­spots, indendørs måtte rykke udendørs, og der skulle holdes afstand.

Billederne fra Holland inspirerede madvirksomheden Meyers, og mens stemningen bredte sig på internettet, tog de kontakt til Juliana Drivhuse, der hurtigt var med på at plante en klynge transparente små udendørs spisestuer under åben himmel som rum for samvær og særlige madoplevelser.

 

Fra Odense til Frederiksberg og København

Husene blev leveret af den odensanske drivhusfabrikant Juliana Drivhuse, som – trods stor travlhed med at levere løsninger til corona-hjemsendte og driftige, danske haveejere – ikke kunne sige nej til idéen:

- Vi har igennem mange år set en udvikling, hvor drivhusets funktionalitet er bredt ud til andre formål end blot dyrkning af tomater og agurker. Det er fantastisk at se, hvordan drivhuset nu fungerer som en restaurant, udtaler Nikolaj Stærmose, der er ejer og tredje generation hos Juliana Drivhuse, og uddyber:

- Det at kunne være inde, når man er ude, er drivhusets sjæl ikke blot for planter, men i høj grad også for mennesker, og det er der rigtig mange, der i år har fået øjnene op for.

 

Ved både vejkant og kajkant

Der er blevet plads til de små spisestuer dels foran Meyers Deli på Frederiksberg og dels foran ved Ofelia Plads på Københavns havnefront. Mens der på Frederiksberg nu står fire spisedrivhuse, er der opstillet hele otte af slagsen ved vandet på den side af Skuespilhuset, der vender ud mod Nyhavn. Drivhusene skaber ikke bare tryghed i forhold til evt. smittefare, de er i høj grad samtidig i sig selv en æstetisk og humoristisk kommentar til det at spise ude efter COVID-19-pandemien.

De tolv små drivhuse med sorte pulverlakerede profiler, der nu pryder byrummet, er Halls Qube 66 på 3,9m² og rummer hver især plads til fire spisende gæster. Husene, der blev introduceret sidste år, er for­løberen for årets nyhed. Designet af drivhusene har hentet inspiration fra industrielle glaskonstruktioner og viser sig som en stringent og let glaskonstruktion med stærke aluminiumsprofiler som det bærende i konstruktionen.

Drivhusene bliver begge steder stående hele sommeren, så der er rig lejlighed til både at smage på designet og studere køkkenets kompositioner.

  

    Se flotte billeder på Instagram, som besøgende har tagget med #DinnerDrivhus

 

   Få mere inspiration til DinnerDrivhuse.