Rum for særlige madoplevelser

I en Corona-tid skaber drivhus rum for samvær og særlige madoplevelse


30. juni 2020


I de første dage af maj florerede der på flere sociale medier fine fotos fra en ny type restaurant i Amsterdam. Coronakrisen havde udfordret restaurantlandskabet, og der måtte tænkes nyt. Traditionelle spisesteder var blevet til takeaway­spots, indendørs måtte rykke udendørs, og der skulle holdes afstand.


Billederne fra Holland inspirerede madvirksomheden Meyers, og mens stemningen bredte sig på internettet, tog de kontakt til Juliana Drivhuse, der hurtigt var med på at plante en klynge transparente små udendørs spisestuer under åben himmel som rum for samvær og særlige madoplevelser.

Fra Odense til Frederiksberg og København

Husene blev leveret af den odensanske drivhusfabrikant Juliana Drivhuse, som – trods stor travlhed med at levere løsninger til corona-hjemsendte og driftige, danske haveejere – ikke kunne sige nej til idéen:


"Vi har igennem mange år set en udvikling, hvor drivhusets funktionalitet er bredt ud til andre formål end blot dyrkning af tomater og agurker. Det er fantastisk at se, hvordan drivhuset nu fungerer som en restaurant", udtaler Nikolaj Stærmose, der er ejer og tredje generation hos Juliana Drivhuse.


"Det at kunne være inde, når man er ude, er drivhusets sjæl ikke blot for planter, men i høj grad også for mennesker, og det er der rigtig mange, der i år har fået øjnene op for."– Nikolaj Stærmose

Det at kunne være inde, når man er ude, er drivhusets sjæl ikke blot for planter, men i høj grad også for mennesker, og det er der rigtig mange, der i år har fået øjnene op for

– Nikolaj Stærmose

Ved både og kajkant

Der er blevet plads til de små spisestuer dels foran Meyers Deli på Frederiksberg og dels foran ved Ofelia Plads på Københavns havnefront. Mens der på Frederiksberg nu står fire spisedrivhuse, er der opstillet hele otte af slagsen ved vandet på den side af Skuespilhuset, der vender ud mod Nyhavn. Drivhusene skaber ikke bare tryghed i forhold til evt. smittefare, de er i høj grad samtidig i sig selv en æstetisk og humoristisk kommentar til det at spise ude efter COVID-19-pandemien.


De tolv små drivhuse med sorte pulverlakerede profiler, der nu pryder byrummet, er Halls Qube 66 på 3,9m² og rummer hver især plads til fire spisende gæster. Husene, der blev introduceret sidste år, er for­løberen for årets nyhed. Designet af drivhusene har hentet inspiration fra industrielle glaskonstruktioner og viser sig som en stringent og let glaskonstruktion med stærke aluminiumsprofiler som det bærende i konstruktionen. Drivhusene bliver begge steder stående hele sommeren, så der er rig lejlighed til både at smage på designet og studere køkkenets kompositioner.


Se flotte billeder på Instagram, som besøgende har tagget med #DinnerDrivhus


Få mere inspiration til DinnerDrivhuse på Pinterest.

​​​​​​​

JULIANA GROUP

Juliana Group er en førende global leverandør af kvalitetsdrivhuse til private. Virksomheden blev grundlagt i 1963 af Mogens A. Stærmose i Odense, Danmark. Den familieejede virksomhed ejes i dag af 3. generation, Nikolaj Stærmose. Hovedkontoret og fremstillingen er stadig beliggende i Odense med datterselskaber i Storbritannien og Tyskland. Juliana Group eksporterer til mere end 20 lande.

’We help people grow’. Derfor sætter vores brands Halls, Juliana og Gabriel Ash rammen for oplevelser, der er lige så naturlige, som de er magiske. Til trods for vores lange historie er vi fremadskuende og nysgerrige på, hvordan vi kan forbedre bæredygtigheden af vores drivhuse. Få mere at vide om Juliana her på siden og bliv en del af vores online fællesskab for alle drivhusentusiaster på Drivhusklubben.dk