Det urbane liv spirer i nye små bydrivhuse

Publiceret første gange 15. januar 2019

At kunne dyrke chili, tomater og krydder­urter på få kvadratmeter i byen er blevet et hit, og nu giver den danske drivhusproducent Juliana flere nye valgmuligheder til byboere med grønne fingre.

For to sæsoner siden lancerede Juliana Drivhuse den første model i deres Urban-serie, nemlig modellen City Greenhouse. Nu udvides familien med to nye medlemmer – Urban Balcony og Urban Vertical. Serien giver gode muligheder for at indrette sin altan, tagterrasse eller sit gårdmiljø, så man udnytter den sparsomme plads og oplever glæden ved selv at dyrke noget spiseligt.

Urban Balcony er tænkt som en model, der kan hænge på en væg eller på altanens gelænder da beslag medfølger til begge dele. Som alle modeller i serien er Balcony fremstillet i lette sortlakerede aluminiumsprofiler og leveres med 4 mm hærdet sikkerhedsglas

Urban Vertical er fritstående og giver mulighed for dyrkning i den nederste del samtidig med at man kan plante i den integrerede altankasse. På den øverste del er monteret et lille espalier, der også kan fungere til ophængning af redskaber. Den lille bordplade i træ kan bruges til at hakke krydderurter eller andet, så det kan bruges frisk til den mad man måske tilbereder på grillen ved siden af.

De to nye modeller er på lager fra 1. februar og kan købes i danske byggemarkeder og specialforretninger. Se mere på www.juliana.com.