Kunstudstilling
​​​​​​​hos Juliana

Fredag den 4. februar indviede direktør Nikolaj Stærmose og kunstner Nille Bech den nye dekoration på hovedkontoret hos Juliana Drivhuse A/S.


5. februar 2021


Ikke nok med, at de hvide vægge fik farve og liv, så formår kunstner Nille Bech at inddrage dagligdagen på fabrikken i værkerne i form af en hjælpende hånd fra medarbejderne men også materialerne.


Direktør og ejer, Nikolaj Stærmose, synes, der skulle fornyelse på væggene i receptionsområdet på hovedkontoret. Tanken med kunstudstillingen er at skabe større sammenhæng mellem livet med drivhus og produktionen af drivhusene. En produktion, som foregår inde i hallerne ved siden af receptionsområdet. Nikolaj Stærmose er ovenud tilfreds med resultatet: ”Jeg synes, at Nille har fanget koblingen mellem brug af drivhus og produktionen af drivhuse rigtig flot.


Det er smukt at se så mange komponenter fra vores dagligdag i selve værkerne, og så er det nogle utroligt smukke værker, som viser sig, når man træder ind ad hovedindgangen”.

Jeg tror på, at jo mere vi kan holde os opmærksomme, nysgerrige og reflekterende på det, der reelt er, jo flere muligheder vil vi kunne se.

– Nille Bechs

Kunstner Nille Bechs tilgang til disse værker var at gøre det usynlige synligt. Ved at tage udgangspunkt i det, der reelt set udspiller sig, er der en chance for, at man ser sin virkelighed på nye måder. Det lille bevidsthedsskifte kan skabe plads til nye tanker og derved nye muligheder.


Udsmykningen består af ti kunstværker og en mosvæg. Det samlede udtryk bevæger sig i krydsfeltet mellem kunst, dekoration og design og derved ligeledes mellem refleksion, understøttende æstetik og funktionalitet.Når man træder ind receptionen, bliver man straks mødt af et stort smukt maleri, kaldet Den lille Idas blomster, som er en reference til H.C. Andersens Den lille Idas blomster. Det sætter Odense i spil som hjemstedet for Julianas grundlæggelse og hovedsæde. Ligeledes refererer værket og Ida til, at Juliana er en familievirksomhed, der har været i familiens eje i generationer. Pigen på maleriet forestiller Nikolaj Stærmoses datter Ida.


Alle værker kan stå alene, men de skaber i sammenhæng en fortælling om mødet mellem kultur og natur, Julianas værdier og firma og dets medarbejderes engagerede interesse for at skabe udvikling og rum, der tilgodeser såvel mennesker, natur og produkt.

Rosende ord fra Juliana-medarbejderne

Kunst bliver set vidt forskelligt, og derfor har det været interessant at høre nogle af Julianas medarbejdere om, deres syn på denne udstilling.


Britt fra kundeservice kommenterer på værket, der hænger på væggen ind til kundeservice-afdelingen: ”Neeej, profilerne er sørme broderet i dette værk. Hvor er det flot og kreativt! ”Louise fra marketing deler ligeledes ud af roserne: ”Det er fedt at se så mange detaljer fra vores dagligdag oppe på værkerne. Logo på strømpebukserne, møtrikker der er modelleret op på maleriet og profiler, der er afmærket på værket.”


Nogle af medarbejderne er også inddraget i udførelsen af et værk. Medarbejdernes hænder er blevet afstøbt og dekoreret med blomster og planter, for at udtrykke fællesskab, vitalitet og støtte. Lene fra indkøbsafdelingen fortæller om processen: ”Det er sjovt at lægge hænder til et af værkerne og på den måde være en del af udstillingen, når man også har sin daglige gang i firmaet”.


Nille Bech fortæller til sidst: ”I alle værkerne har jeg taget udgangspunk i mødet mellem signifikante in-house objekter og det, der altid er usynligt til stede på fabrikken såsom naturen, slutbrugeren eller det faktum, at det er en virksomhed, der er startet i Odense, og som har udviklet sig gennem generationer.

Det er fedt at se så mange detaljer fra vores dagligdag oppe på værkerne.

– Louise Jensen, Juliana marketing

JULIANA GROUP

Juliana Group er en førende global leverandør af kvalitetsdrivhuse til private. Virksomheden blev grundlagt i 1963 af Mogens A. Stærmose i Odense, Danmark. Den familieejede virksomhed ejes i dag af 3. generation, Nikolaj Stærmose. Hovedkontoret og fremstillingen er stadig beliggende i Odense med datterselskaber i Storbritannien og Tyskland. Juliana Group eksporterer til mere end 20 lande.

’We help people grow’. Derfor sætter vores brands Halls, Juliana og Gabriel Ash rammen for oplevelser, der er lige så naturlige, som de er magiske. Til trods for vores lange historie er vi fremadskuende og nysgerrige på, hvordan vi kan forbedre bæredygtigheden af vores drivhuse. Få mere at vide om Juliana her på siden og bliv en del af vores online fællesskab for alle drivhusentusiaster på Drivhusklubben.dk